RUM

Till alla som jobbar med kulturprojekt för unga!

15 februari är sista ansökningsdag för projektstödet Ung Aktiv Kultur. Det viktiga är att de unga själva är aktiva, är mellan 7 – 25 år , bosatta i Stockholms län samt att projektet genomförs i länet. Det är positivt om de unga själva har initierat eller driver projektet. 

Stödet är inte tänkt för att vuxna ska visa något för de unga, exempelvis skolteater eller en konsert. I år kommer projekt som genomförs utanför skolan och som ägs av annan än kommunal förvaltning eller skola att prioriteras. 

Stödet kan bara sökas en gång per år. Förra året fördelas totalt 1,7 miljoner kronor till 29 projekt, mellan 25 000 och 100 000 kronor. 

Läs mer på www.kultur.sll.se
http://www.webbhotell.sll.se/Kultur1/Kulturstod1/Olika-stod-att-soka/Ung-Aktiv-Kultur/

Med vänlig hälsning
Kristina Solberg
Kultur i vården, ansökan senast 11 februari:
http://www.webbhotell.sll.se/sv/Kultur1/Allmanna-foreskrifter/Sa-har-gar-det-till/
Mvh Helena

Program för Konserten

Lägg till er själva:

Moa - P. Hindemith: Meditation - 4-5 min
Jag har inte spelat det särskilt länge, men jag tycker att det är ett lite annorlunda och majestätiskt stycke.
Josefine - G. Enesco: Cantabile et Presto - ca 6:00 min
När jag var 6 år gammal hade vi en inneboende i mina föräldrars villa i Kalmar. Hon var flöjtist och jag brukade ofta lyssna när hon spelade. En dag sa jag till mina föräldrar att jag också ville kunna spela lika vackert som hon. Mina föräldrar pratade med kvinnan, som hette Åse, och hon gick med på att undervisa mig på ett villkor: om jag orkade hålla upp flöjten. Det gjorde jag. Idag, 12 år efter, spelar jag Cantabile et Presto av Georges Enesco. Ett stycke jag finner väldigt brett, inspirerande och, inte minst, otroligt vackert.
Sara - Alexander Arutunian: Trumpet Concerto: Andante-Allegro Energico & Meno Mosso ca 5:00-6:00 min
Arutunians trumpetkonsert är ett karaktäristiskt trumpet-stycke som jag ser mycket fram emot att få spela. Stycket är väldigt tekniskt svårt samtidigt som det kräver mycket rent musikaliskt. Jag ser det här som en utmaning och som ett perfekt avslut på 3 års musik-studerande.
Anna A - Jules Mouquet: La Flûte de Pan, sats 1 (Pan et les berges) - ca 4:00 min
Stina - Brahms: Intermezzo op. 116 nr 2 a-moll - ca 4 min
Brahms intermezzo i a-moll är ett melankoliskt och uttryksfullt stycke som ger mig mycket inspiration. Jag har inte spelat stycket så länge och det har varit en utmaning att lära mig den. Det som jag älskar mest med stycket är att den är så känslosam och har något nytt att berätta, att dela med sig, varje gång jag spelar den.
Cecilia - Joseph Haydn: sonata i e-moll, första satsen - ca 4 min
När jag började på Nordiska musikgymnasiet lyssnade jag inte alls på klassisk musik, utan spelade det bara. Den första klassiska musiken jag fastnade för var wienklassisistisk musik, och då just Haydn. Sedan dess har jag lyssnat mer och mer på klassisk musik, men just Haydn kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Därför ska det bli otroligt härligt att få framföra ett stycke av just honom på den sista konserten.
Annika- more than you know Vincent Youmans, Billy Rose och Edward Eliscu, my funny valentine Richard Rodgers och Lorenz Hart. 3-4 min. Jag har valt att sjunga dessa två stycken på grund av att de var några av de första stycken inom jazz som jag sjöng och de fick mig att börja älska den musikstilen. Jag har efter min tid på nordiskamusikgymnasiet hopp om att komma in på en folkhögskola där jag skulle få arbeta med jazzen och utveckla denna teknik. Båda dessa stycken handlar om kärlek men de uttrycker det på sina olika sätt.
Chrïstina - O Mio babino caro av Gianni Schicchi  - ca 2 min
Anna I - Eldin Burton: Sonatina för flöjt och piano, sats 3 - ca 2:30 min
Detta stycke betyder mycket för mig. Jag hörde detta stycke för första gången i tvåan och fastnade för detta stycke direkt. Men att jag skulle uppträda med sista satsen trodde jag aldrig. Men tack vare min flöjtlärares stöd och inspiration var det en självklarhet att jag skulle spela just denna sats idag.
Gustav - Rachmanninov: Etude-tableau Op 39 nr 6 a-moll - ca 3:30
Rachmanninovs Etude-tableau är både en teknisk utmaning och samtidigt mycket vacker musik. Det är ett stycke som jag har spelat under lång tid och jag arbetar ständigt med att försöka utveckla nya musikaliska uttryck.
Marit - J.S Bach prelude ur suite II. 5 min
Jag har spelat detta vackra sycke till och från under 2 år. Varje gång jag tar upp den upptäcker jag den på nytt och finner nya tolkningssätt.  Stycket har vuxit under åren tillsammans med mitt spel, därför tyckte jag att det var ett mycket passande stycke till examenskonserten. En mycket klok människa sa till mig en gång att man som celist spelar bach suiterna hela livet ut, man blir aldrig färdig med de. Man finner olika tolkningsätt i samband med de olika stadier man befinner sig i livet.
Ludvig - S. Rachmaninoff Prelude no5 g-moll, op 23 ca: 5 min
Rachmaninoffs prelude kom jag i kontakt med för första gången under mitt andra år på Nordiska. Det är ett pampgit stycke med många stora ackord men också med en underbar drömlik mellan-del. Tempobeteckningen är "alla marcia" och man kan verkligen känna marschen i temat. Jag har alltid gillat stycket ända från första gången. Det är både fysiskt och psykiskt krävande och inbjuder till många tolkningsmöjligheter.
Viktor - Bellini: casta diva ur norma - 4 min
Till detta stycke har jag ägnat en massa tid och övning. Som sagt övning ger färdighet och jag vill att detta stycke ska visas på bästa möjliga sätt. Stycket är ett stort hopp inom framsteg för mig jämfört med mina tidigare uppträdanden.
Sofia - W.A Mozart: Konsert i G-dur för flöjt och piano. sats 1. ca 4-6 min
Under mina år på Nordiska Musikgymnasiet har min förståelse för musiken och dess kompositörer växt. Jag fann tidigt kärleken till Mozart och har under en längre tid haft G-durs konserten varmt liggandes kring mitt hjärta. Därför känns det som ett bra avslut på de tre åren att framföra första satsen ur Mozarts G-durs konsert.
Astrid - G.F Händel: Piangero la sorte mia ur Julius Cesar ca 5 minuter
Jag har länge sjungit i kör men när jag började på Nordiska öppnades mina ögon för den klassiska musiken och jag har tagit ett enormt steg inom min utveckling som sångerska bara på dessa 3 år. Detta stycke visar hur långt jag har kommit, och därför är det ett stycke jag verkligen kommer älska att sjunga en lång tid framåt.
Rickard - J.S.Bach Fugue i a moll Bwv 1000 (FIXA) 4,5 min
Musik handlar för mig om glädje! En vilja att uttrycka någonting. Jag har ända sedan jag lärde mig att spela gitarr velat kunna utforska alla dess toner och möjligheter. Allt ifrån rockruppen Kiss till Johan Sebastian Bach. Musik är ett språk som står för gemenskap, alla kan relatera till det på olika sätt. Jag är alltid glad när jag spelar musik och jag vet att det är musiken som gör mig glad. Det är de som håller ihop mig.

Protokoll nr. 1

Måndag 17 januari 2011
Nordiska Musikgymnasiet
Närvarande: Klass mu 3 samt Peter Kvist

Dagordning
Marit presenterade dagordningen som godkändes.

Nya arbetsgrupper för projektarbetet
Alla gamla grupper som bildats under höstterminen är borttagna och ersatta med dessa:
Marknadsföringsgruppen: Marit, Ludvig, Stina, Sofia samt Anna A
Programgruppen: Moa, Anna I, Viktor samt Gustav
Musikcafégruppen: Ludvig, Sara, Stina samt Christina
Rekvisitagruppen: Josefine, Rickard, Annika samt Cecilia
Mediegruppen: Gustav och Ludvig

Nytt fikaschema
Gustav gör ett nytt fikaschema för vt till nästa projektlektion.

Stycken på konserten
Gustav vill att alla till nästa vecka, den 31 januari, lämnar in ett preliminärt förslag på vad man ska spela på avslutningskonserten.

Ekonomi
Projektarbetets har 14 000 kr enligt Cecilia.

Intern provkonsert
Moa kom med förslaget att klassen ska ha ett genrep på Nmg av avslutningskonserten. Styrelsen pratar med Monika och bestämmer tid, datum etc.

Skräpplockning
Klassen beslöt att behålla jobbet eftersom att ju mer vi har i kassan, dessto mindre egna utgifter blir det kring studenten.

MoA

Nytt fikaschema

### Fikaschema ###
25/1: Gustav, Moa, Sara
31/1: Stina, Annika, Chrïstina
17/2: Anna A, Cecilia, Anna I
24/3: Viktor, Marit, Ludvig
14/4: Gustav, Sofia, Astrid
12/5: Rickard, Josefine, Cecilia
### Fikaschema ###
25/1: Gustav, Moa, Sara
31/1: Stina, Annika, Chrïstina
17/2: Anna A, Cecilia, Anna I
24/3: Viktor, Marit, Ludvig
14/4: Gustav, Sofia, Astrid
12/5: Rickard, Josefine, Cecilia

 

Klaga så fort som möjligt :P
/Gustav

Angående klassjobb

Hej!

Jag ringde upp och pratade med programansvarig i pensionärsföreningen som sökte musik till sina medlemsmöten. Hon berättade att de redan har bokat musik för hela våren. Helena Martinsson (Rumansvarig)har alltså skickat ut förfrågan från föreningen ganska sent efter att de givit henne den. (Pensionärerna hade redan bestämt vårterminens musikprogram innan vi fick förfrågan från Helena).
Däremot så har föreningen inte bokat ngn musik för höstterminen 2011 och de är intresserade av ungdomar som spelar. Jag lämnade mitt tel nr eftersom det kan vara bra att ha ett jobb som inbringar pengar om vi ligger efter med utgifter när projektarbetet är över...

Hälsningar :) Moa

RSS 2.0